Vakantiehuis Wilsum

Gastvrij Twente vanuit het buitenland:

Twente en de Duitse grensstreek, Genoeg te doen.

Ons chalet staat op Wilsumer Berge, een vakantiepark met camping en grote zwemvijver met glijbaan. Dit park ligt op 15km over de grens in Duitsland en is makkelijk te bereiken vanaf bijvoorbeeld de autobaan A1.

Wij hebben gekozen voor dit park omdat je hier beschikt over een ruim perceel, ons chalet staat op een eigen plek van 320m2. Op het park is onder andere een gezellig restaurant, supermarkt, grote zwemvijver met zandstrand, nieuw klimbos en Nederlandstalige receptie. Lees verder op www.wilsumerberge.nl. Een buitenbad is op 3km afstand in de plaats Uelsen.

Er valt van alles te beleven in de grensstreek. Rust en cultuur genoeg. Kunst, galeries en musea in de historische binnenstad van Ootmarsum. Kastelen en historie in Denekamp en Nordhorn. Ballonvaren. Solex rit. Klimpark. Omdat we zelf hier geboren en getogen zijn, kunnen we je behulpzaam zijn bij je keuzes.

Twente staat bekend om de prachtige wandel en fietsroutes die er uitgezet zijn. Mooie voorbeelden zijn in Vasse het Dal van de Mosbeek, in Ootmarsum het Springendal en in Bad Bentheim de Gildehaus-Dinkelroute. Maar ook in Oldenzaal en omliggende plaatsen zijn er voldoende mogelijkheden om grensoverschrijdend te fietsen of te wandelen. In Duitsland is er overigens een fietsbus, waar je bij de halte, tegenover de camping, met je eigen fiets de bus kunt nemen. De mooiste wandel en fietsroutes hebben we al voor je geselecteerd.

Een kleine selectie:

Openluchtmuseum Ootmarsum

Museum Ton Schulten

Tierpark Nordhorn

Kasteel in kuuroord Bad Bentheim

Landgoed en kasteel Singraven in Denekamp

Sterrenwacht Cosmos in Lattrop

Grotere steden die een bezichtiging waard zijn; Münster, Oldenzaal

TIP VOOR DE MAAND AUGUSTUS 2018: 

Nog twee keer over een Siepelmarkt te gaan; oude ambachten, folklore, boerenbruiloft, kindermarkt, braderie en Losserse bochelrieders ineen. Toegang gratis, data 2 en 9 augustus. 

Kunstmarkt Ootmarsum, 24 t/m 26 augustus. Een markt van een heel andere categorie. Bekende en nieuwe kunstenaars laten hun creaties zien, van schilderij tot beeldhouwwerk, van fotografie tot keramiek. Van stoffen tot glas, hout of staal. Totaal 200 deelnemers verspreid over het centrum van Ootmarsum. 

In Oldenzaal vindt Twente Ballooning plaats, van 22 t/m 25 augustus. Een keur aan ballonnen in verschillende uitvoeringen. Met als afsluiter op de zaterdagavond de spectaculaire nightglow.


 


 

Ook via Facebook houden we je op de hoogte van de meest actuele wetenswaardigheden omtrent de regio. Neem een kijkje voor het allerlaatste nieuws.

We verwelkomen je graag! 

Groet, Anneke Velthuis